Monday, November 9, 2009

FACE your BOOK!!


salam guyz (^^,)...
ermm...dh nak masuk midnight ni. mata masih lg bekelip2 ngadap laptop. berfikir...belajar...orrr...berangan?? hehe...ntah.

an old friend once told me.."if u feel like u have so much time to kill,then consider urself as PEMALAS"..erk?? camtu plak?? tp bila fkr2 balik, ada gak betolnya. byk sgt masa kosong mcm xda apa nk buat. padahal kalo cek balik planner,itu ini kena setel. (i'm checking my planner rite now...eik?? basuh si smile pon ade??)..but still,si smile tu tecongok je tepi matress minta dibasuh. senyum dia tu pon dh turn to frown..huhu..ciannya..

jap je lagi kalendar akn tukar ke 9hb. that means my historiography paper is just couple of day to go. punyala risau hati ni tuhan jek tahu. but weird..dalam risau2 ni pon sempat lagi surfing tenet..facebooking..blogging. erm,blogging ni x la semak sgt. lagi melapangkn ruang oksigen nk smpai otak bg benafas cket sbb bole release mcm2. lagipon, posting on blog only took several minutes kn...err,hai meh?? hehe,hai lohh..

talk bout surfing internet..teringat lak satu statmen psl facebook menjejaskan prestasi pelajar. x ingat tajuk penuh, tp ada la artikel tu. well,this is how i see this thing...facebook mmg best. even me, myself hv fb account. tu pon baru je buat. mula2 tu agak lembap, tp bila dh reti trus jadi facebooker yg berjaya (until now i guess..huhu) hari2 mst nk post something. hari2 jgk mst nk komen something. hari2 pon mst nk tgok ade tak org komen box kita. sonok tgok friend list dh start melambak2. puas hati!

PERSOALANNYE...
salah ke berfacebook? YEAP! SALAH...bila dh berejam ngadap fb without doing anything else. YEAP! SALAH...bila esok nk exam tp lg byk baca komen drpd nota. YEAP! SALAH...bila abaikan ibadah sbb layan fb gaya x ingat dunia...am i rite?

salah ke berfacebook? NOPE! bila betul buat fb tu searching field nk cari balik kwn2 lama...NOPE! bila kita tahu bila nk ziarah dan bila nk blah...NOPE! bila fb ckt pon x ganggu study, ibadah and amanah...am i rite again?

peringatan buat semua..lagi2 buat si penaip yg juga lagi byk terlupa..astaghfirullah..my next paper is just around the corner..another two to setel..jgn memain lagi la..mesti study..yeah,study!

Ya Allah,jauhkn kami dari kelalaian dan kemudharatan, samada dari apa yg di sekeliling kami mahupun dari diri kami sendiri. permudahkanlah segala urusan kami dan sertakan kami bersama golongan hamba2Mu yang bersyukur..ameen.

ok lah guyz..have to continue reading. so lets stop facebooking..and start bookfacing!! (^^,)

1 comments :

  1. jemariseni said...

    Salam everlast...
    Tq for adding ahkak JS dlm your bloglist.
    Take care... study smart facebooking light2 ok hehehehehe... Gud luck with your exam!